HY is gedoneerd  (update dec. 2011)

Heeft u nog een ongebruikt onderdeel, een mooi (hand)boek, plaatwerk of wat dan ook liggen en wilt u dat graag aan de club schenken? Neem daarvoor contact op met Wouter Griffioen.

Donaties / Schenkingen / Clubaankopen

Nieuwste donaties:

Beste leden,

In 2008 hebben we een HY gedoneerd gekregen van de firma Sunday's uit Wateringen. Deze bus is in onderdelen verkocht aan geïnteresseerde leden. De opbrengst is ten goede gekomen aan de clubkas.

In 2009 is ons, door een oudlid, een bus aangeboden. Toen we de bus opgehaald hadden, bleek hij nog in goede staat te zijn. Het zou zonde gweest zijn deze bus te slopen voor onderdelen. Deze bus is per opbod te verkocht en ook hier is een deel van de opbrengst naar de clubkas gegaan.

In 2011 is wederom een bus bij ons aangemeld voor verkoop. Ook deze is verkocht. De helft van de opbrengst in de clubkas gestort.


Erfgoed dat beweegt - MCN
28 mei 2009: Ontvangen van Max Popma, de secretaris van de MCN
het mooie MCN Boek: Erfgoed dat beweegt!
Dat is dus een mooie donatie voor de clubbibliotheek.
Het boek is in de bieb geregistreerd als BO 19
18 Januari 2009: Op de nieuwjaarsreceptie hebben we van Kees Weber uit wassenaar een uniek Citroën spel gekregen: La croisière rouge.

1 dec. 2008: De gulle gever is: Michel Nak

Een het blijkt een unicum;
Het is een plastic mapje met een kartonnen kijker met 6 panoramafoto’s.
Samen geeft dat een 3D beeld van de HY.
Prachtig promotiesetje van de H 1500.

Datering: tussen 1964 en 1967
Wellicht ter gelegenheid van de start van de assemblage van HY’s in Amsterdam 1963


1 dec. 2008:

Een hele HY bus, gedoneerd door de firma Sunday's. De hy zal worden gedemonteerd, zie nieuwsbrief 1 dec. voor details en indien u ook onderdelen zoekt, ze zullen worden verkocht aan de leden ten bate van de clubkas.

Weer een nieuwe aanwinst !! (september 2008)

Ben Boortman is gebeld door iemand die een motorblok met versnellingsbak in zijn tuin had staan en die wilde doneren aan de club.

Ben heeft het setje opgehaald, schoongemaakt en gedemonteerd.
De motor + versnellingsbak lagen al 3 jaar in het zand en dat is ook wel te zien. Alles is behoorlijk aangeroest. Maar.. een gegeven paard.

Een paar kleinere onderdelen kan ik nog gebruiken voor leden die bij me langs komen.

Carl Kroon uit Egmond: HARTELIJK DANK!!


Eerdere donaties:

Een nieuwe aanwinst !! (21 mei 2008)

Ben Boortman kwam toevallig een boekje tegen over politievoertuigen met daarin een HY. Gebeld naar de uitgeverij [Aprilis] en die zond ons een gratis present-exemplaar.

Het boekje gaat in de bieb. De cover staat tijdelijk op de voorpagina en zal ook te vinden zijn op de ledenpagina's (bibliotheek/boeken).

Wilt u het boekje zelf ook hebben? Dit boekje is verkrijgbaar in de boekhandel of bij de uitgeverij [24,50] ISBN 9789059941007

Uitgeverij Aprilis: HARTELIJK DANK!!

Van het Conservatoir te Parijs:
Een origineel afschrift van het officiële “proces verbal” (klik hier >> voor, achter) van de inschrijving van de HY in Frankrijk. Het is in feite de typegoedkeuring van de HY uit 1948. Hierin staan de precieze specificaties van de HY omgeschreven.

Verder een kopie met daarop de oude HY kleur Gris AC 109 van 1953 dit is dus de oude HY kleur. (klik hier >> 1, 2)

En een heel aardige commerciële folder die aangeeft dat u voor de prijs van een Mercedes bus ook een HY plus een Mehari kunt kopen!

Bij de Goudse Citroën dealer Noordegraaf mochten we in de archiefkast kijken of er nog interessante HY- documentatie stond. Er bleek een hele reeks Nederlandse “Service bulletins” te staan, waarvan we al wel de Franstalige versie hadden.
De dubbele exemplaren mochten we meenemen, de andere bulletins zijn gekopieerd.
Zo is onze bibliotheek weer 120 modificatiebladen over de HY rijker.
[Als u zo’n actie ook bij uw Citroën dealer wilt plegen, kunt u bij het archief een lijst opvragen met bulletins die we nog missen]

Bij het opruimen van zijn boekenkast kwam Jan van Gils oude exemplaren van de Kampeer + Caravan kampioen tegen. In een aantal daarvan stond een serie over de inbouw van diverse campers, waaronder de HY.

Jan heeft deze exemplaren geschonken aan de vereniging.
Ze zitten inmiddels in het archief.

Magazijnonderdeel HY 373 272, geschonken door de heer Henk Tolhuisen
Dit is een deksel van de tripode van de aandrijfas [ no 5 in de tekening].
Het aardige is dat bij dit nieuwe onderdeel de lippen nog niet zijn omgevouwen.
Dates, geschonken door Dennis Huille.
Dates is een boek dat citroen regelmatig uitgeeft met daarin een historisch overzicht van de geproduceerde modellen van begin tot heden. We hebben in onze bieb al een uitgave van dit boekje uit 1986, alleen was die toen nog veel kleiner.
Begin 2006 hebben we van Wil v/d Horst een donatie gekregen.
Met deze donatie is een partij voelermaatjes gekocht die nodig zijn voor het afstellen van de kleppen van de HY. Alle leden hebben inmiddels zo’n setje gekregen.
Werkplaatshand boek van de politiewerkplaats in Delft
Benzinemeter type Vegla, van de heer Henk Tolhuizen
van Jorien Boekhorst hebben we uit een erfenis van haar vader een dik frans handboek gekregen
J van Gils heeft de club wat origineel plaatwerk geschonken, die we bewaren voor de maatvoering eerder hadden we voor dat zelfde doel al wat plaatwerk gekocht.
Van J Kol hebben we ook een rond achterspatbord kunnen overnemen