Hierbij een kleine bijdrage van drie onderwerpen voor de fotopagina die zich in Zweden afspelen. Het begint vorig jaar zomer bij de 2cv-wereldmeeting in Borlänge waar ook erg veel HY's te vinden waren, vervolgens een van een klassiker rallye met HY als koffietent en kort daarna de jaarvergadering van de TA-vereniging in ons hotel afgelopen zomer en een klein vervolg daarop met wel drie van de 21 (??) in Zweden aanwezige HY's bij ons voor de deur...
En nog een grapje van onze vaste vervoerder van NL naar SE als laatste. Zie ook de leuke uitleg onder de foto's.

Foto's Fridus Vis, Zweden
Foto "Onze bus voor ons hotel":
Spreekt voor zichzelf. De bus is met veel moeite uit de boedeldeling gered en meegeëmigreerd, maar niet geïmporteerd en heeft dus zijn kenteken behouden. Dat levert voor de altijd in klassiekers geïnteresseerde zweden wel een verrassing op als zij in het engels beginnen en ik in het zweeds antwoord.

Foto's 2CV-wereldmeeting in Borlänge:
Wel eens een wereldmeeting meegemaakt? Best een reis en voor de meesten onder ons en niet echt realistisch in die paar vakantieweken per jaar. De oplossing: emigreren en de meeting komt naar je toe! In mijn geval blijkt in de tweede zomer dat ik in Zweden woon, de 2CV meeting slechts drie kwartier rijden verderop te worden gehouden. Veeel, heeel veeel en nog veeel meeer eenden in onvoorstelbaar grote variatie. Die hoeveelheid alleen is al een belevenis op zich. Maar er bleken ook bijzonder veel HY's op bezoek te zijn. Doordat die vaak in groepjes bij elkaar stonden en meestal niet uitzonderlijk van uitvoering (en ook niet nederlands) heb ik daar niet veel foto's van gemaakt. Wel heel bijzonder: de eerste HY die ik tegenkwam stond bij de ingang van het terrein en die kende ik maar al te goed uit mijn vorige woonplaats Zutphen. Zij kwamen op de terugreis dus nog even langs.

Foto klassiekerralley:
Onze parkeerplaats bleek een uitstekende plaats om een klassiekerralleypost ruimte te bieden. Voor mij de aanleiding onze bus in te richten als koffietent. Heel aardig dat er ook nog een AMI op bezoek was.

Foto's TA-meeting:
De voorzitter van de zweedse TA-club woont in ons dorp (hoe is het mogelijk in dat enorm grote Zweden!) en hij vond onze plek terecht een uitstekende lokatie om de jaarvergadering van de club te houden. En natuurlijk was er ook een toertocht waarbij onze bus als buitenbeentje heel welkom was. Een bijzonder gezellig evenement. Dat gaat vast vaker gebeuren.

Foto's 3 HY's
Naar aanleiding van berichtgeving over de TA-meeting kwamen er op een zaterdag zomaar twee HY's langs om te lunchen. Ik kon het niet laten en heb onze bus er maar even achter gezet. Er schijnen in Zweden 20 HY's te zijn (officieel is het onbekend omdat er geen vereniging is, de meeste HY's bevinden zich in Finland, waar wel een club is, maar die heb ik nog niet benaderd). Gevolg van deze toevallige bijeenkomst: op Tolvsbo bevond zich een aanzienlijk percentage van de in Zweden aanwezige HY's!