HYSTORY

Jaar Maand Auteur Titel
1991-04 December   Vakantieperikelen


Vakantieperikelen van het onderdelenmagazijn


De eerste twee weken van de vakantie werden we door de alarmcentrale van de ANWB maar liefst vijf keer verzocht om bijstand te verlenen aan één van hun leden die met een Citroën HY onderweg waren.


Dat was wel even schrikken. De mannen van de alarmcentrale vroegen zelfs, 'wat is er aan de hand'. Vorige jaren waren het steeds de Bedfordjes die de meeste problemen gaven. Gaat dit door de HY overgenomen worden? Bij die vijf aanvragen was gelukkig maar één lid van onze vereniging. Omdat wij een goede band hebben met de ANWB helpen we ook als zij hulp vragen voor één van hun leden. Het ging in deze gevallen om 'slechts' een schokbreker richting Ierland tot zelfs een paar versnellingsbakken tot in Portugal toe. Na die eerste twee weken is de alarmcentrale gelukkig nog maar één keer op Paradijssel geweest om iets op te halen. Dus viel het over de gehele vakantieperiode nogal mee.

Er is ook nog een aanvraag geweest voor een goede gebruikte motor omdat er in Duitsland iemand zou staan met een motor die 'vast' stond. De volgende dag belde de ANWB dat het niet doorging omdat men in Duitsland maar liefst 2500 mark vroeg om die motor in te bouwen. Omdat het vervoer van de gehele wagen naar huis minder kostte werd daartoe besloten. Later is gebleken, dat niet de motor vaststond, zoals men in de Duitse garage had vastgesteld maar alleen de startmotor. Voor weinig geld konden deze mensen gelukkig hun vakantie weer voortzetten met wellicht een beetje vieze smaak in de mond over die bewuste garage. Jammer vonden wij het ook dat er weer HY'ers op vakantie gingen met hun nog maar één of twee maanden eerder aangeschafte kampeerauto zonder deze door en door te kennen. In hun enthousiasme gaan ze met vrouwen soms te kleine kinderen te ver weg naar een te warm land. Wat denk je, 6 á 8000 km rijden en dan nog ruim 40 graden. Iedereen uit z'n humeur, vooral als je ook nog pech onderweg hebt. Dan is de aardigheid in een kampeerauto gauw over. Wij adviseren meestal om eerst maar eens hooguit naar de Ardennen of iets dergelijks te gaan. Dan ben je in één dag thuis als er iets niet naar wens gaat. Hopende dat alle nieuwe HY-rijders dit advies lezen en ter harte nemen wensen wij alle leden een goede en pechvrije HY-tijd toe.

 

De mannen die het onderdelenmagazijn runnen. << terug