HYSTORY

Jaar Maand Auteur Titel
1995 Juni Fridus Vis DIEVEN


Wrange Grap

Bittere ernst. Inbrekersgilde slaat toe.


Beste mede-clubleden

In december '94, nog vr de Kerst, stond onze HY op de parkeerplaats van de instelling waar wij werken en wonen, vrij dichtbij onze woning.
In de nacht van 11 op 12 december werden van de DS van een collega de wieldoppen (ook bruikbaar voor HY) en van de HY de koplampen gestolen. Woede alom natuurlijk.
Wat schetst onze verbazing als, bijna op het uur af, n week later waarschijnlijk dezelfde persoon ng eens langs is geweest en de zaak dan even goed onder handen heeft genomen.
Weg zijn: achterlicht- en richtingaanwijzerglaasjes voor, inclusief de lampen. een hele oude Vendomatic autoradio/cassettespeler + booster (alles keurig losgeschroefd, niets is doorgeknipt), de chevrons en de winterhoes van de motorkap. 2 garagehandboeken ( 1 origineel, 1 kopie in blauwe kaft), een verchroomde luchthoorn, doosje Opel-reservelampjes en nog diverse andere zaken en zaakjes.

Kennelijk is deze liefhebber niet iemand die het om geldelijk gewin te doen is, doch een collega-hobbyist. Misschien heeft hij (of zij) zelf een nog op te knappen HY. En dat maakt het allemaal nog schrijnender.
Het grootste probleem is echter dat ik niet met goed fatsoen de HY uit zijn stalling kan halen. Ik ben bang dat deze gek dan vindt dat alle nieuw opgezette onderdelen mooier zijn dan die hij/zij al heeft. Het is dus noodzakelijk de dader te vinden. ook voor de anderen in de omgeving met een HY (of een DS). Wie er enig idee heeft, of wat tegenkomt op een onderdelenmarkt (moeilijk, weet ik) of slimme ideen, Iaat het me weten!

En: 'Let op uw zaak' (zie ook pagina biedt zich aan).

Fridus Vis
Olst

 

   << terug