HYSTORY

Jaar Maand Auteur Titel
2000 september Wies Lagerwerf Apart verhaal


Apart verhaal

Dit voorjaar werd ik gebeld door een
begrafenisonderneemster die iemands laatste wens probeerde te vervullen. Namelijk naar zijn laatste rustplaats vervoerd worden in een HY.
Ik wilde daar graag aan meewerken, want dit is ook altijd mijn wens geweest als het zover is.


Een afspraak om bij de HY te komen kijken was snel gemaakt; de volgende avond stond mevrouw op de stoep en na de HY gezien te hebben was zij enthousiast.

De kleur (gris temps perdu) was goed en de bus is niet volgeplakt met stickers.
Via de achterklep kon de kist op het tafeltje geschoven worden en ik zou voor een zwaar fotostatief zorgen om het voeteneind te ondersteunen.
De dag voor de begrafenis heb ik nog snel wat balken onder het tafeltje ter versteviging gemaakt, een paar pannen en borden is iets anders als een kist met inhoud.
Om 1 uur de volgende dag ben ik naar Bussum gereden voor de plechtigheid, daar aan gekomen werd ik ontvangen door de nabestaanden en men was zeer erkentelijk dat ik dit wilde doen.
Nadat de imperial was vol gelegd met bloemstukken werd de kist ingeladen en kon de stoet vertrekken, de begrafenis-onderneemster liep voorop, de nabestaanden achter de HY.
De rit duurde ongeveer een kwartier. Toen pas heb ik gemerkt hoe langzaam stapvoets rijden is, maar de HY bleef gelukkig prima rijden.

Een paar dagen later belde de begrafenisonderneemster mij om nogmaals te bedanken en te vertellen dat iedereen die de stoet langs had zien komen het heel indrukwekkend vond.

A3 Lagerwerf  << terug