Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1991 maart Herman / Wies  - Paasmeeting -

 
- Paasmeeting (1) -
 

De eerste meeting van 1991 werd ditmaal gehouden in 's Gravendeel. Op camping 'De Aalfuik', werd op vrijdagmorgen 29 maart, onze tent opgezet. Vanaf ongeveer 12 uur arriveerden de deelnemers aan het weekend. Vrijdagavond werd er in de tent gezellig bijgepraat onder het genot van een bakje koffie.

De zaterdagmorgen werd begonnen met de ruil en rommelmarkt. Daarna werd er verzameld om de boerderij van Koos Heykoop (eigenaar van de camping) te bezoeken. Op deze boerderij is een fokkerij gevestigd van Texelse schapen. Daar konden we gaan kijken naar het lammeren van de schapen. Tevens werd er in de kantine een videofilm getoond van de schapen. Ook kon er een bezoek gebracht worden aan een molen uit 1822 waar graan wordt gemalen. Onder begeleiding van de molenaar werd de molen bekeken en werd de werking van deze molen uit de doeken gedaan. 's Avonds was er in de kantine een avondje georganiseerd door de camping, met levende muziek, en kon er schapenvlees en shoarma gegeten worden.

Zondagmorgen had de paashaas voor eieren gezorgd. Om 10 uur was er de jaarvergadering in de kantine. Daarna het technisch uurtje met Bas in de tent. 's Middags werd er een bezoek gebracht aan de Sassegrienden op de Escheplaat. Onder begeleiding van een gids, werd er een tocht gemaakt door het griend. Zondagavond werd door Bas een stoomcursus gegeven in de basistechniek van de motor. Hierna werden de prijsjes van de verloting uitgereikt.
Daarna was het de beurt aan Aad, met de 'Roulette Le Camion'.

Maandagmorgen werd er een afsluitend praatje gehouden door de voorzitter, en kon iedereen zijn op- en aanmerkingen over het weekend spuien. Afsluitend geloof ik, dat we terug kunnen zien op een geslaagd weekend. Ook gezien de opkomst (een dikke 40 auto's). We hebben prachtig weer gehad, en we hebben ons allemaal kunnen vermaken, dacht ik.

Verder zou ik iedereen willen bedanken die, op wat voor manier ook, meegeholpen heeft om dit weekend te doen slagen.

 

Herman

 

#######################################################################

 
- Paasmeeting (2) -
 

Zo ons huis op wielen is weer uitgeruimd. helaas. Het duurt nu weer even voor we de bus weer kunnen laden er moet nog het een en ander aan de roestige delen gebeuren. Terwijl ik naar buiten. naar de bus. kijk Z)t ik nog na te genieten van het fijne en gezellige weekend dat de Zuid-Hollanders voor ons georganiseerd hebben in 's-Gravendeel.
Het was allemaal eenvoudig en zeer natuur(lijk) gericht. Erg interessant om eens in de molen 'De Hoop' in Maasdam een kijkje te kunnen nemen en om in levende lijve de geboorte van lammetjes mee te maken in plaats van dat te bekijken op de TV.
Na een fietstochtje, tegen de wind in, was het bezoek aan de grienden ook de moeite waard om mee te maken We boften wat betreft het weer, mocht dat eens tegenzitten tijdens een meeting hebben we een fijn onderkomen aan de tent, waar je elkaar dan droog kunt ontmoeten.
Organisatoren en deelnemers nogmaals bedankt voor het weekend, want de gezelligheid moeten we met elkaar maken.

Wies

 

 


 << terug