Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1991 Mei Ruud Kars  - Voorjaarsmeeting -

 
- Voorjaarsmeeting -
 

Middelstum, 31 mei 1991

Ik moet toegeven dat ik nog nooit van het woord had gehoord, totdat het als een mogelijkheid werd genoemd om een meeting te houden. Onbekend maakt onbemind en werd een kaart erbij gehaald om te zoeken naar Middelstum. Een tiental minuten later toch maar in de index opgezocht en ook gevonden. Het bleek in de buurt van Pieterburen te liggen, u weet wel van Lenie 't Hart en haar zeehondjes. Een bezoek stond al jaren op de familieplanning en het kwam er maar niet van om die kant op te rijden. De organisatoren van een HY -meeting hebben maar één zorg en die is, dat er op woensdag en donderdag voor de meeting een goede weersvoorspelling wordt gemaakt. Helaas was dit deze maal niet rooskleurig. Aangezien wij niet tot het leger mooi weer kampeerders willen behoren, werd dit de gelegenheid om door middel van een geofferde ATV-dag een rustige heenreis te maken. Dus op naar het Noorden. De dag hiervoor waren wij op de hoogte gebracht, ons verenigingsblad verscheen met recht op de valreep, van een aantal zaken die ons te wachten stonden. Door deze late informatie was de geschatte opkomst aan HY-ers niet zo hoog. Het programma was voldoende gevuld met leuke evenementen.
 
Tijdens het weekend bleken er toch zesentwintig betalende equipes geregistreerd te
zijn en zeker een tiental HY-ers uit de omgeving zijn komen kijken, in plaats van kamperen. Jammer, het was ook voor hun, doch een aantal bleken (nog) geen lid van
'Le Camion' te zijn. Alle eer en overige superlatieven zijn van toepassing op het organiserende echtpaar Sita en Cees Luurssen.


Een leuk terrein, zij noemen het 'De Olde Lesbaan', midden in de bebouwde kom van het dorp. Hetgeen resulteerde in aanspraak van de omwonende dorpsbewoners, wie zei er ook weer dat die 'Grunningers' stugge mensen zijn?? Het waterspektakel op vrijdagavond was zo uitbundig en koud, dat de toeschouwers kippenvel en last van hun water kregen. Op zaterdag een braderie, een kermis en een echte rommelmarkt in het dorp, waar ook echte rommel werd verkocht. In de namiddag een bezoek aan de zeehondjes van Pieterburen, met een zestigtal mensen in een achttal HY's geprakt op naar Lenie 't Hart. Alle taxichauffeurs nog bedankt. Zelfs de weergoden zijn ons Camionners gunstig gezind, flink wat zon en droog. Hetgeen niet altijd voorkomt op meetings. Sinds de dames hun eigen technisch uurtje bij Bas hebben, is het voor vele mannen een ramp, nu zich nog iemand met de (bij-)geluiden van een HY gaat bemoeien.

De feestavond en de ochtendwandeling houden wij van de redactie tegoed. Het vragenuurtje van de voorzitter was maar een halfuur, het ging echter maar over één onderwerp. De gratis loterij liep zoals het hoort, alle prijzen op één na werden afgehaald. Nummer 160 bleef achter. Iemand zei dat hij onder getuige kan verklaren dat hij het lot had, doch in de HY van de getuigen was kwijt geraakt. De prijs werd toch uitgereikt en later werd het lot gevonden en ter bewijs voorgelegd. Het werd in zijn eigen HY gevonden. Al met al een kleine groep maakt ook een prima weekend. Tot de volgende in het Brabantse land.

Ruud Kars, lid 'le Camion'

 

O ja, Aad van der Sijde, je moet in het vervolg er bij zijn, zowel met je prima outfit alsook met het casino. Er was behoefte om op zaterdagavond een paar rondjes te spelen. Sommige mensen hadden van hun zakgeld gespaard om dit bij jou te kunnen vergokken en hebben dit nu op de kermis gedaan.
Verder willen wij Kees en Sita bedanken voor dit fijne, toffe en vooral, goed georganiseerde weekend in het mooie Groninger land.
Daarnaast wil de redactie nog wel even reageren op '...de ochtendwandeling houden wij van de redactie tegoed'. Volgens ons 'loopt' het nogal los met onze leden en kan een ieder al aardig op eigen 'benen' staan.. Indien dit loslopen onder begeleiding dient plaats te vinden: 'we zijn er klaar voor!'
 

 

 


 << terug