Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1992 maart Ruud Kars  - Nieuwjaarsbijeenkomst -

 
- Nieuwjaarsbijeenkomst -

Gezelligheid kent geen tijd...


Dit jaar is op veler verzoek de tijdsduur van de bijeenkomst verlengd van twee naar drie en een half uur. Dit omdat er in het bijpraten zoveel tijd gaat zitten. Gezellig is het dan ook altijd.

Opkomst:
Het weer was volgens de weervoorspellers goed en dat betekende voor de organisatie, het hoogste geschatte aantal nemen en daar de inkopen op baseren. Stel je voor dat je te vroeg inkoopt en een dag tevoren valt de vorst in, met een hoop mist en neerslag. Wie er dan nog weken 'verse' broodjes moet eten kunt u raden. Het totaal werd geschat op 120 tot 140 personen, helaas is men de tel kwijtgeraakt. De opkomst begon rustig, door het mooie weer bleef men bij aankomst zelfs buiten staan kletsen, terwijl we binnen de kachel hadden aangezet en koffie gezet. De enige manier om ieder een binnen te krijgen was de jaarlijkse speech van de voorzitter, die terugblikte en vooruitkeek. De fotoboeken vlogen over tafel en een rustig hoekje voor de videokijkers (met HY -video's) was door Renk Itz ingericht...

Sfeer:
De sfeer werd letterlijk en figuurlijk getekend door Dick van Iperen uit Oostvoorne, die op zijn wijze de activiteiten van de vereniging op posters uittekende. Deze posters werden door een aantal mensen als treffend gezien en wilde deze dan ook kopen. Die mogelijkheid werd door Dick geboden, verkocht er zes en de penningmeester van de vereniging 'ving' vijf piek per poster netto. Ook hier, zoals het ook hoort binnen een goede vereniging bleef er niets aan de strijkstok hangen. Hans van den Dorpel had een aantal ingelijste foto's en posters van zijn wijnreizen opgehangen en het oudejaarssfeertje met champagne, zonder oliebollen, hing er rond.

 

Ook een aantal nieuwe gezichten konden wij verwelkomen, vanuit het oogpunt van Public Relations kan er op deze wijze een prima eerste indruk gemaakt worden. De algemene indruk was dat men tevreden was, het gezellig vond om op deze wijze het 'gat' te dichten tussen herfstvakantie en jaarvergadering.
De vrijwilligers die zich steeds vaker spontaan aanmelden een handje bij te steken, verdienen zeker een extra drankje. Het gaat steeds beter en zo moet het ook, een vereniging moet men met elkaar runnen.

Bruidspaar:
Het kersverse bruidspaar Spaan uit Wijdenes, vijftig jaar naast elkaar op het boterbriefje, was meegereden met een nieuw koppel uit Schermerhorn die pas een HY aangeschaft hebben en als proefritje meteen een halfjaar op sjouw gaan. Lef he! Wij hopen dat de redactie van jullie, over deze trip een aantal malen op de hoogte gebracht wordt en briefjes mag ontvangen voor het clubblad. Laat eens wat van je horen!!

En verder:
Om de goede contacten te onderhouden werden hier en daar nieuwe afspraken gemaakt en sommige gingen meteen met elkaar op stap. Met de laatste ploeg werd nog even de rommel opgeruimd, even de koppen tellen, toen we dachten dat iedereen weg was waren we nog met meer dan dertig mensen. Toch kwam ook aan deze mini-meeting weer een eind.

 

Tot de Pasen in Heerewaarden,

Ruud Kars.

 

 


 << terug