Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1992 mei George Kars  - Voorjaarsmeeting -

 
- Voorjaarsmeeting -
 

 

Meeting in Emmen.
Wederom een verslag van onze redactioneel medewerker George.

Weer kunnen wij terugzien op een zeer geslaagd weekendfestijn, bijna in het midden van Emmen. Wij hadden de beschikking over een vrij groot veld op de gemeentecamping dat er bij lag als een biljartlaken. Er was een eigen toilet-gebouwen uitgelezen weekendweer. Mede daarom was het jammer dat de opkomst een beetje tegenviel. Dit had meerdere oorzaken o.a. de Citroën kindermeeting in Vierhouten.

Sfeer
Ik weet niet of het kwam door de wat kleinere gemeenschap maar de sfeer tijdens deze meeting was bijzonder goed. Er was gelegenheid om gedurende deze dagen met iedereen een praatje te maken, diverse HY's te bekijken om nieuwe ideeën op te doen, rustig zittend in de zon of de schaduw, alleen of samen met anderen, te genieten van een meegenomen hapje en drankje e.d.

Koffie
Vrijdagavond was er uiteraard weer koffie in de tent en deze avond is dan ook genoeglijk doorgebracht. De koffie op zaterdagochtend liet zich goed smaken waarna meerderen zich gereedmaakten om het Noorder Dierenpark met een bezoek te vereren.

Dierenpark
De organisatie had het mogelijk gemaakt om individueel naar het dierenpark te gaan maar toch te profiteren van het groepstarief. Het Noorder Dierenpark is vrij groots opgezet. Het ligt midden in het centrum van Emmen. Men heeft bij de aanleg het natuurlijk aspect niet uit het oog verloren. Hoogtepunten zijn en blijven de vlindertuin en de apenrots. Bijzonder was bovendien de veelheid aan dieren, niet drie olifanten zoals in Artis b.v. maar tien olifanten en nog twee baby-olifantjes. Dit gold eigenlijk voor alle diersoorten. Het is een eldorado voor kinderen. Na de dierentuin hoefde men niet veel moeite te doen om de inkopen voor de barbecue te doen. Een uitgebreid winkelcentrum lag recht tegenover de ingang van het dierenpark.

Barbecue
Zaterdagavond was er een gemeenschappelijke barbecue. Ieder zorgde zelf voor het vlees zodat men kon eten wat men lekker vond. De organisatie zorgde voor de stokbroden en zo rond kwart over zes schoof bijna iedereen met zijn/haar gas- of houtskoolvuurtje aan op het middenterrein. Het was gezellig zo met zijn allen bij elkaar en de kwinkslagen klonken over en weer. Zo tegen negen uur werd het middenterrein verruild voor de tent waar de koffie al op ons stond te wachten. Na de koffie werd de conversatie voortgezet waarbij de restanten van de wijn en het bier, overgebleven van de barbecue, soldaat werden gemaakt.

Zwembad
Voor zondagmorgen stond het zwembad dat naast de camping is gelegen op het programma. Men kon daar tegen gereduceerd tarief gebruik van maken. Ook dit was de moeite waard. Het betrof het zwembad, genaamd AQUARENA. Binnen was een wedstrijdbad, een kinderbad met kinderglijbaan, een bubbelbad, een massagebad en een golfslagbad dat elk half uur in beweging werd gebracht. Tevens was er nog een groot buitenbad met zonneweide. Het zwemmen liep dermate uit de hand dat het "technisch uurtje" al geweest was toen wij uit het zwembad terugkeerden.


 

Dank
Er rest mij nog een woord van dank uit te spreken aan al de mensen die op één of andere manier hebben bijgedragen aan dit geslaagde weekend. te doen slagen. In het bijzonder wil ik hierbij, mede namens U allen, Diny en Anjo de Jong danken die na het wegvallen van de meeting in Noord Holland op voortreffelijke wijze en op korte termijn hebben zorg gedragen voor dit uitstekende terrein en die zich op magnifieke wijze hebben ingezet, met opoffering van de verjaardag van Diny, tot het slagen van dit weekend. Ik kan dit het best manifesteren met een uitspraak van één der deelnemers die bij het afscheid tegen mij zei: 'Het zal moeilijk worden dit weekend te verbeteren'.
 


George

 

 


 << terug