Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1992 augustus George Kars  - meeting  Giethoorn -

 
- Meeting Giethoorn-
 

 

Meeting in Giethoorn.
Wederom een verslag van onze redactioneel medewerker George.

Weer Het laatste weekend van augustus hadden wij een meeting in Giethoorn. De meeste deelnemers zijn nog met redelijk weer gearriveerd. Mijn vrouwen ik zijn zaterdagmorgen pas ver trokken. Giethoorn deed op deze dag zijn naam eer aan want het goot van de regen die dag. Onze verwachtingen waren niet al te hoog gespannen in verband met het weer. Wat schetst onze verbazing toen wij aankwamen en constateerden dat de plekken grotendeels bezet waren. De HY'ers hadden zich weer eens niet laten kisten door het weer en waren in grote getale aanwezig.
De hoeveelheid regen die inmiddels gevallen was Iaat zich het best vertalen door u te vertellen dat de plekken er vrij redelijk bij lagen, maar het onverharde pad tussen de plekken door meer sloot was dan pad. Een ramp voor moeders, maar ideaal voor kinderen.

Rondvaart
De organisatie, met name Ruud, had gezorgd dat wij 's middags gezamenlijk een rondvaart door Giethoorn gingen maken. Tegen de tijd dat wij ons gereed moesten maken om te vertrekken waren de weergoden ons gunstig gezind. Het werd zowaar droog en tegen het einde van de rondvaart kwam zelfs de zon om een hoek je kijken.
De groep was dermate groot dat drie rondvaartboten met een capaciteit tussen de vijftig en zestig personen nodig waren om de groep te kunnen vervoeren. Over Giethoorn zelf hoef ik eigenlijk niets te vertellen, dat is bij een ieder van u wel bekend, alhoewel het altijd een pittoresk schouwspel blijft. De schipper van elke boot vertelde het één en ander over boerderijen, het café Fanfare, afgravingen in het meer, over vissers, eb, rietsnijders en dergelijke. Na ruim vijf kwartier waren wij weer op het uitgangspunt terug. De rest van de middag werd benut om de nodige vakantieverhalen uit te wisselen. De kinderen waren in die periode bezig met het maken van een extra kindergondelvaart.

Verlichte gondels
's Avonds na de koffie, het was weer droog geworden, begaf bijna iedereen zich naar de waterkant, want bij het invallen van de duisternis vond er een verlichte gondel-optocht plaats waar diverse meest sprookjesfiguren werden uitgebeeld. Vooraf voeren meerdere grote gondels met muziekkorpsen eveneens voor zien van een soort gepavoiseerde verlichting. Het was wel aardig om te zien, maar veel te langdradig omdat er veel teveel tijd zat tussen de boten. Het duurde gewoon te lang.

De tent
Het was vrij fris geworden, dus iedereen trok naar de verwarmde tent waar in verband met de rillerigheid van enkele personen opnieuw koffie werd gezet. Ook na de koffie bleef het gezellig in de tent. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er tot diep in de nacht nagekeuveld. De volgende morgen scheen zowaar de zon. Het weer werd dermate goed dat de gebruikelijke koffie en technisch uurtje zich geheel buiten de tent af speelde. Iedereen zat heerlijk van het zonnetje te genieten en tegelijkertijd naar Bas te luisteren die antwoord gaf op technische vragen van allerlei aard.

Saamhorigheid
Om 12.00 uur was ook Henny van der Lee naar de bestuursvergadering. Opnieuw betrok de lucht, de tent was lekker droog, zonde om nat te laten worden. Snel werden er enkele vrijwilligers bij elkaar getrommeld om de tent af te breken, op te vouwen en in te pakken.

 

 

Vervolgens de aanhanger van Henny erbij gehaald en de hele zaak ingeladen. Henny kan het natuurlijk beter, maar nood breekt  wet en Henny was er zeer content mee. Zo zie je maar weer wat saamhorigheid kan betekenen.

Dank
Rest mij een woord van dank aan alle personen die in enigerlei vorm hebben meegewerkt aan het slagen van dit weekend ondanks het niet al te beste weer.
 

 

De makers van de button waren Kars en de Jong.
 

George

 

 


 << terug