Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1992 oktober Lies Gosse  - Herfstmeeting -

 
- MOL 1992 -
verslag van een feest.

 

Voor de derde maal togen vele Camionners naar het Kempense bronsgroen
HY-kehout waar, althans de eerste week de Bemmelse weerGoos ons vriendelijk gezind waren. Aan de ingang van het bivak, voor den Dorpel stond Capelle, waar ieder Spruit werd ontvangen met verrassingspakket en herfstbutton.
Even verderop stond, als een trotse Slauerhoff, de tent in een herfstbutton van het Bos. Gossemeine, dat was een waar toevluchtsoord voor iedere Hitzert, die 's avonds met zijn of haar ziel (lees spijs en drank) onder de arm liep.
Men deed spelletjes, Molde klei, hospiteerde met laag stemgeluid en had er avond  aan avond veel-Nieuwegein. Er was Kasie voor ieders Schonbeckie.
En Elke avond was wel iemand van goede Willigenburg, soms twee tegelijk, om voor koffie en thee te zorgen, al dan niet met koekjes of banketstaaf.
Overdag werd te Bas, doch nooit te onBas, aan een enkel busje gesleuteld.
Hier een voorruit, daar een caravanwiel of voor een ontsteking werd menig gereedschap geDelft.
De Jongen van d'Hont, Vos en Mol speelden de ganse dag, al dan niet in het Zand voort dat het een lieve Lee was. Met een Akse kapten zij Bockhoudt voor het kampvuur 's avonds.

Een aantal aan Lagerwerf geraakte moeders en teenagers bakten op iedere dag van melk, eieren en Eetzak, vele pannenkoeken voor grote en kleine hongerige magen. De Zwijndrecht daarna werd, zonder Leiden snel opgeruimd en het bos was spoedig Rhoonvrij.
Op Vrijhof regende het Barneveld, doch niemand werd het Beusichem, sommigen reden Schaik naar Turnhout, alwaar wandelende bomen bezichtigd en zeer onzacht aangeraakt werden.
Deze dag deed ook het aantal HY-bezitters flink Krimpen a/d IJssel. Wies en waarachtig misten zij dus 'het' gebak. Voor de 'jarigen' werd spoorslags langs diverse HY-er's voor geld geEtten-Leurd. En 's zaterdagsavonds tijden het proeven van, kijken naar en horen over goede wijn werd het cadeau overhandigd. Surprise!
Van de tafel met lekkere hapjes bleef geen Spaan heel en de kring werd steeds Wijers.
Voor velen was er na deze avond de vakantie op, en Karsetandend nam men de Rijswijk naar huis en v.d. Meulen 't was fantastisch.
 

 

Lies

P.S. Oh ja, op een dag werd één en ander nog v.d. Zijde door ene Kellerman aanschouwd.

 


 << terug