Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1993 Juni Wim Felen  - Autotron -

 
- Dagje Frankrijk in Nederland -

 

 

In de Telegraaf van 16 oktober kwam ik dit stukje tegen. Nu ik zelf niet naar de meeting in Mol ging en nieuwsgierig was wat "La France '93" (in samen-werking met CitroŽn Nederland) in zou houden toog ik op zaterdag naar het Autotron.

Buiten op het parkeerterrein bleek dat er toch heel wat CitroŽn liefhebbers gekomen waren gezien het aantal GS-en, Eenden en CX-en, een HY trof ik er niet. Buiten wapperde vele CitroŽn vlaggen, binnen in de hal stonden de eerste CitroŽns, een Xantia en een ZX.

Het hele "La France" gebeuren speelde zich af in een aparte hal. Er was werkelijk een stukje Parijs nagebouwd compleet met Eiffeltoren, terrasjes en Montmartre waar je je favoriete CitroŽn of je zelf kon laten vereeuwigen.
Er waren Jeu-de-Boules banen, diverse stands met Franse wijnen en kaas. Ook kon men terecht bij een makelaar die prachtige Franse stulpjes aanbood variŽrend van een paar ton tot enkele miljoenen. Er was een grote crŤche voor de kinderen waar ze konden knippen, plakken, tekenen of tekenfilms kijken terwijl vader en moeder rustig door "Parijs" konden slenteren of even een bezoek brachten aan de kraampjes met ansichtkaarten, miniaturen, posters of boeken over CitroŽn. Maar wilde men het echte werk, daarvoor was CitroŽn Nederland aanwezig met verschillende modellen variŽrend van AX tot XM.

En als u even rustig wilde zitten maar niet in dit drukke stukje Parijs, dan draaide er Franse films in een filmzaal van het Autotron.
Kortom, een geslaagd dagje uit voor jong en oud.

 

Wim Felen.
 

 

 


 << terug