Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1994 maart George Kars  - Paasmeeting -

 
- Paasmeeting -

Paasweekend.
Een verslag van George Kars.

 

Terugblik.
Al enige tijd verheugde ik mijzelf met de gedachte dat binnenkort met Pasen het weekendseizoen van Le Camion weer een aanvang nam. Dat het een werkelijk stormachtige opening zou worden kon ook ik toen niet bevroeden. Alle orkanen ten spijt, de kwartiermakers hadden de tent weer dusdanig overeind gezet dat zelfs windkracht 12 hem niet kon deren. Proficiat heren!

Op vrijdag druppelde langzaam de deelnemers binnen. De meeste hadden toch maar even gewacht totdat de ergste windstoten voorbij waren. Het verleden heeft al uitgewezen dat alleen regen de echte HY'ers niet kan be´nvloeden.
Het terrein was pas laat bekend daar de oorspronkelijke locatie in Vianen niet bruikbaar was door de hoge waterstand van de rivieren. Een blijk van waardering aan Anjo en zijn staf voor het snelle vinden van deze vervangende locatie is naar mijn gevoel hier zeker op zijn plaats.
De locatie zelf was een eldorado voor de kinderen met een huifkartocht, al die trapauto's en uiteraard de beesten op deze kampeerboerderij. Het oorspronkelijke terrein was wat klein maar lag er vrijdag steengoed bij. Jammer was dat het overloopveld alleen bereikbaar was via het hoofdveld. Dit deed na al die regen het hoofdveld geen goed.

In de tent werd iedereen weer begroet en onthaald op de gebruikelijke koffie met wat erbij. Verhalen over belevenissen van de afgelopen winter waren aan de orde van de dag. Zaterdag werd een dag voor de kinderen. Zij konden rossen over de boerderij met de trapauto's in allerlei vormen en maten, de beesten bekijken en aaien en er mee spelen de reeds gememoreerde huifkartocht stond ook op het programma. Al met al waren de respectievelijke moeders zeer tevreden. Door de vele bezigheden van de kinderen hadden zij ook een onverwachte periode van rust. Het was zelfs mogelijk even rustig boodschappen te doen, de kinderen vermaakten zich wel.

 

Het weer had zich zaterdag redelijk hersteld Dit deed het beste hopen voor de zondag. Dit kwam uit ook. Zondag was een heerlijk zonnige dag die met een brunch een aanvang nam. De ruimte binnen was voor deze gelegenheid een beetje klein maar dank zij de zonneschijn kon deze brunch ook buiten genuttigd worden. 's Middags vond de gebruikelijke jaarvergadering plaats. Het leek wel of iedereen meer met het zonnige buiten bezig was dan met de vergadering want met een uur was de zaak beklonken inclusief de verkiezing van enkele nieuwe bestuursleden. Vanaf deze plaats wens ik die personen veel succes toe bij de werkzaamheden voor de vereniging.

Door de vele zonneschijn herstelde het terrein deze dag ook volledig Alles werd weer bikkelhard zodat voor het vertrek van de karavaan op tweede paasdag niets te vrezen viel. Niemand ging nog naar huis want 's avonds moest eerst nog het casino van Aad draaien daarna volgde nog een genoeglijk samenzijn.

In de nacht van de eerste op tweede paasdag viel regen met bakken uit de hemel, een wolkbreuk gelijk Het gevolg was dat het overloopveld volledig blank kwam te staan.

Enkele van ons moesten reeds bijtijds vertrekken Nu dat konden zij wel vergeten degene die het probeerde bleef steken in de modder Het wachten was dus op de boer die pas na kerktijd beschikbaar was. Door de organisatie is toen besloten dat als de boer met de tractor arriveerde meteen maar alle voertuigen van de velden te laten halen Enkele mensen hielpen de boer bij deze werkzaamheden in de stromende regen Van twee van de personen weet ik dat zij er een lichte pleuritis aan overgehouden hebben. Alle voertuigen werden voorlopig aan de kant van de weg geparkeerd zodat een ieder in staat was om eerst de lunch te gebruiken voordat men de thuisreis aanving.  In overleg met de boer is besloten de tent te laten staan en deze op een gunstiger tijdstip op te halen.

Al met al een weekend met een gaatje (vooral in de lucht) maar toch ÚÚn waar ik met plezier naar terug kijk.

Rest mij nog de leden die op het laatste moment dit ge´mproviseerde weekend hebben verzorgd en de mensen die tijdens het weekend hand- en spandiensten hebben verricht te bedanken voor de aangename uren die wij daar gezamenlijk weer hebben doorgebracht.

George.

 

 


 << terug