Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1994 juni Joop  - Bourtange -

 
- Meeting Bourtange 'le Camion' -

Terugblik.
 

 

Terugblik.
Helemaal naar Bourtange in Oost-Groningen (voor Anjo en familie niet zo ver). Wat een leuke vesting en wat was het gezellig en het aantal kilometers ruim de moeite waard. Ondanks het weer op vrijdag gingen we toch vol goede moed op weg. Onderweg nog een paar Hollandse buitjes. En één keertje verkeerd gereden (we waren niet de enige, dacht ik) arriveerden we om ongeveer 13.00 uur op een mooi gezellig veldje je van de camping.
De tent opzetten liep gesmeerd dacht ik, alleen moesten we steeds even wachten voor de regen. Vrijdagavond was er een lekker kopje koffie wat al snel overging in bier. wijn etc.,  Wat het aller belangrijkste was: het was zoals eigenlijk altijd berengezellig. Mede omdat Henny, (van der Lee, red.) zo slim was geweest om een beetje verwarming mee te nemen. een compliment waardig. Zaterdag zag het er prima uit. waardoor we ook meteen de locatie konden bezichtigen, een pracht terrein en een mooie vijver (schitterend voor de kinderen). Het washok, toiletten en douches zagen er dan ook heel verzorgd uit. Na een kleine rommelmarkt, er is altijd wel iets te koop, mochten we meedoen aan een puzzeltocht. De tocht ging door het fort Bourtange, wat een prima tocht was, mede doordat deze zo goed in elkaar gezet was. Mijn complimenten. Het leverde soms leuke discussies op, maar dat maakt het juist extra aantrekkelijk. Na anderhalf uur slenteren moesten we toch wel even uitblazen. dat kon weer niet te lang want om 17.00 uur klonk er een schot door het exercitie peloton. Nou. dat was een ervaring, wat een knal met zo'n klein beetje kruit. Na het schot op weg naar de barbecue. AIs vanouds weer heel gezellig en heerlijk stokbrood gegeten. Om 20.00 uur was er weer koffie wat aansluitend weer een hele gezellige avond werd. De zondag kwam eigenlijk te snel na zo'n mooi weekend, en weer was er koffie. Bas hield een technisch praatje. en sprak meteen voor de voorzitter die niet aanwezig was in verband met ziekte (beterschap Jaap). Na het praatje van Bas naderde het einde van het weekend terwijl we nog geen zin hadden om dit af te sluiten.
Met z'n allen nog even onze Haagse vrienden bevrijd, en toen moest het er toch van komen de terugreis. Nogmaals iedereen hartelijk bedankt voor dit hele fijne weekend. Ik hoop er nog veel te maken en verheug me nu al weer op de volgende meeting.

Tot de volgende keer
 

JOOP    

 


 << terug