Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1995 Sept George Kars  - Sprookjesmeeting -

 
- Sprookjesmeeting-

Zuidlaren
Een verslag van George Kars.

 

Ja, ja, hier ben ik weer met een verslag van de sprookjesmeeting in Zuidlaren. U kent het wel, het land van Berend Botje. Voor de meeste deelnemers een hele reis, máár het was de moeite waard.
Rustig toerend langs Hollands dreven sloten wij (Jopie en ik),in de buurt van Assen aan, achter een vóór ons rijdende HY met aanhanger, bestuurd door Henny van der Lee met naast zich zijn onafscheidelijke vrouw Jo. Gezamenlijk hebben wij de laatste kilometers afgelegd naar de jachthaven/camping 'De Bloemert' in Midlaren, circa drie kilometer boven het bekende Zuidlaren. Nadat wij, in overleg met de organisator van de meeting Anjo de jong, de zaak geïnstalleerd hadden, was het wachten op de dingen die zouden komen.
Dat liet niet lang op zich wachten, vrijdag rond de klok van twaalf arriveerden de eerste deelnemers. Dat liep langzaam op tot zo rond de veertig bussen. Het weer hield zich uitstekend, zodat de vrijdagavond buiten bij de vuurpotten doorgebracht kon worden. Zoals in veel gevallen tijdens een meeting, kon men zaterdagmorgen weer rommelen op de rommelmarkt. Na de koffie was het echter verzamelen geblazen, want de rondvaartboot lag reeds in de haven te wachten. De toeloop was zó groot dat een deel van de belangstellenden moest wachten op de volgende boot. De boot bracht ons, via het Zuidlaardermeer, vlakbij de Sprookjeshof van Zuidlaren.
De kinderen, en niet alleen zij, genoten van een heerlijke middag in de sprookjestuin en de bijbehorende speeltuin. De zon was ons hierbij gunstig gezind. Aan het eind van de middag wachtte ons een nieuwe verrassing. Voor de sprookjeshof stonden enkele huifkarren opgesteld die ons weer naar ons uitgangspunt terugbrachten.
Bij thuiskomst was het tijd om de barbecues aan te steken. Toen het afwassen begon, zaten de kinderen voor de tent en riepen met luide stem om 'Ome Henny' die beloofd had voor te lezen uit het grote sprookjesboek. Tot slot gingen de kinderen prachtig verkleed op elfentocht rondom het meer. De volwassenen hadden zich inmiddels weer rond de vuurpotten gezet.

Zondagmorgen na de koffie gingen de kinderen met papier, schaar en lijmpot aan de slag. Vervolgens deden zij allerlei spelletjes, een geïmproviseerde krantenman en een hardloopwedstrijd op zevenmijlslaarzen. Dit alles onder leiding van enkele ouders.
Aan het eind van de middag werd bij één van de bussen pannenkoeken en patat gebakken, waarvoor de aardappelen bij elkaar geschooid werden. De vuurpot was goed voor het bruinbakken van de patat.
Er vond 's avonds een toneeluitvoering door volwassenen plaats. Het item was Roodkapje, maar dan in een moderne vorm, geschreven door Lies Gosse. Dat was lachen geblazen. De laatste dag verliep, zoals bij ons gebruikelijk is, met koffie in de tent. Het technische uurtje verviel wegens afwezigheid van Bas.
De voorzitter had reeds op zondagavond tijdens de toneeluitvoering zijn sprookje verteld. Na de lunch maakte iedereen zich reisvaardig voor de lange weg terug.
Rest mij nog een woord van dank uit te spreken aan het adres van Anjo de jong en de zijnen voor de voortreffelijke wijze waarop deze meeting was georganiseerd.

 

George.

 


 << terug