Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1996 maart Els en Niek  - Nieuwjaarsbijeenkomst -

 
- Nieuwjaarsreceptie -

 

 

20 januari was het dan weer zover. De ijverigste leden van 'Camion' waren druk in de weer in de kombuis van het zeeverkenners-domein van de Baden Powellgroep in Capelle.
Wij kwamen circa 14.30 uur aan en vonden er al een geanimeerd gezelschap rond de tafeltjes zitten. Na ieder een goed, met veel zon, jaar gewenst te hebben, zijn we ook even gaan zitten met een bekertje koffie. De televisie vertoonde een scala van videofilms over het afgelopen jaar en zelfs van jaren ervoor. We zagen in flitsen het bloemencorso, Mol, Heerewaarden, Broekerhaven, Hoorn en het Champagne-weekend.

We bekeken de foto's en bestelden diegenen die ons aanspraken, kregen een kalender en hoorden de laatste nieuwtjes. We bekeken ook de beschrijvingen van de diverse bootjes van de zeeverkenners en zagen de grote, glimmend gelakte mast op schragen liggen.

Toen kwamen de werkers pas echt goed in actie: eerst een broodje ei of tartaar met zout, peper en uitjes, daarna broodjes zuurkool met plakken rookworst. Intussen liepen er kinderen met grote schalen worst en kaas rond. Bij de bar was te verkrijgen: bier, wijn, Cola en andere frisdranken. De voorzitter van de jubileumcommissie sloot het jubileum-jaar officieel af.

De jubileumcommissie mag vanaf deze plaats nog eens extra in het zonnetje gezet worden! Wat betreft de grote Capelse verhuizing werden geen mededelingen gedaan, dat zal nog even op zich laten wachten.
Tegen half zes werden de tafels en stoelen weer geordend, de vloer aangeveegd en zijn we voldaan naar huis teruggekeerd met het gevoel dat we lid zijn van een levende vereniging, waarvan we hopen dat deze nog jaren zal bestaan.

Wat betreft de windmolens op de dijk Enkhuizen-Lelystad bij Enkhuizen: deze molens zijn, op één molen na, eigendom van de PEN. Die bewuste zevende molen is particulier eigendom en van andere makelij.
De rotorbladen staan een andere kant op dan de rotorbladen van de PEN-molens, waardoor de molen linksom draait terwijl de PEN-molens rechtsom draaien.

Els en Niek (van Cato)

 

 


 << terug