Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1996 maart Els en Niek Schultheiss  - Paasmeeting -

- Paasmeeting (1) -

Nieuwegein
 

 

Omdat onze voorjaarsvakantie naar de Algarve (om persoonlijke redenen) geen doorgang kon vinden, besloten we er toch eventjes op uit te trekken. Een goede oplossing was de Paasmeeting in Nieuwegein. Vrijdags hadden we nog een verjaardag van onze jongste zoon, daarom op zaterdag ons Cato gestart. Dat ging voortreffelijk, want ik had een elektronische ontsteking ingebouwd, die op deze tocht voor het eerst getest werd. Eerst naar de benzinepomp, want onze troetel is wat dorstig. De pomp tikte er dan ook achteloos een kleine f 100,-- in. Op de grote weg liet ik Els horen wat Bas aan de versnellingsbak had gedaan (2 nieuwe lagers). Het verschil in geluid tussen gas geven en afremmen is aanmerkelijk veranderd.

Aangekomen bij de Nedereindse plas waren er vooreerst een paar obstakels, in de vorm van gemene dijkjes dwars over de weg. dus kalm en zr kalm deze hindernissen genomen. Er stonden ongeveer dertig auto's. We werden verwelkomd en op de wind gemanoeuvreerd. Meteen onze nieuwe voorluifel opgezet en geconstateerd dat deze voldoet.

Daarna naar de grote tent die we in Mol al hadden bewonderd. In de tent stonden een aantal tafeltjes met stoelen, bezet door enkele vol-ijverige textielkunstenaressen (geen enkele man) die kleedjes aan het beschilderen waren. Zo te zien lang niet gek! Buiten was het bepaald niet warm, binnen in n woord gezellig. Om een uur of vijf moest Els naar de grote tent, om de resultaten van de kleurwedstrijden te beoordelen. Er waren drie leeftijdsgroepen. De jongste groepswinnaar, Mick, wilde geen kleurplaat. Hij had zelf een tekening gemaakt en won daarmee de eerste prijs in zijn categorie (we hebben hem het hele weekend met zijn prijs zien lopen). Anne van de Dorpel won in de tweede groep en Coby d'Hont was de gelukkige in de derde, oudste groep. Omdat het toch wat fris was hebben we in de bus een glaasje gedronken en gegeten. 's Avonds in de tent was het door middel van een heteluchtkanon, twee gaskachels, niet te vergeten een aantal biologische kacheltjes plus de Camion-koffie warm en gezellig. Het doek stond weer bol van de verhalen en kennismakingen. ondertussen werd. met behulp van een roulette uit Trovje de kas gespekt. De volgende morgen, het weer was een stuk aangenamer, werden de aanwezigen verrast door een heuse Paashaas. De kleintjes liepen met mandjes en tasjes rond en vonden om de tent en tussen de voeten van staande kijkers verstopte eieren, die de dag ervoor beschilderd waren. De zijkant van de tent werd opgerold en een fantastische Paasbrunch stond klaar: koffie, thee, krentenbroodjes, broodjes kaas. broodjes worst en natuurlijk eieren (vers en hardgekookt). In de tent kon men zitten. Buiten de tent zag men staande groepjes. De thuisblijvers hebben dit echt gemist.

's Middags de jaarvergadering, met een halve kascontrole-commissie (de andere helft kwam later). De notulen zijn goedgekeurd, het bestuur gedechargeerd, de voorzitter blijft voorzitter, er werd wat over het Paradijssel verteld en enkele mensen werden in het zonnetje gezet voor de bewezen diensten in het afgelopen jaar.

De tent, waarvan de zijkant nog steeds open stond was aardig gevuld. Omdat de wind gedraaid was, werd de tentzijkant na afloop van de vergadering weer gesloten en de westelijke ingang in gebruik genomen. 's Avonds was het, gelijk de vorige avond, gewoon erg gezellig.
's Maandags een technisch uurtje, waar weer diverse problemen de revue passeerden, onder het genot van een bakje koffie. Prijsuitreiking van de lootjes, wat bij-babbelen (dat noemen wij in Brabant 'buurten'). Ondertussen werd de tent leeg gehaald en afgebroken. Hier en daar hoorden we al het bekende HY-geluid van vertrekkende, verweg- wonenden. Zo ook Cato. Na afscheid van de nog aanwezigen genomen te hebben n met de belofte om ook wat mee te helpen met de tijdelijke verhuizing in Capelle.

Els en Niek Schultheiss van CATO

 

 

Jaar Maand Auteur Titel
1995 maart Nicky, Luke en Koosje  - Paasmeeting -

- Paasmeeting (2) -

Nieuwegein
 

 

 

 


 << terug