Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1997 maart Els en Niek  - Nieuwjaarsbijeenkomst -

 
- Nieuwjaarsreceptie (1) -

 

 

Op zaterdag 18 januari zijn we in een kleine, mistige wereld naar 'Paradijssel' in Capelle a/d IJssel gereden. Daar aangekomen bleek, door de ingevallen dooi, het toch al van elke gezellige sfeer ontdane terrein in een grote modderpoel veranderd te zijn.
Buiten dus de troosteloosheid van het terrein maar, binnen in de tent, opgezet in de loods waar de reparatiewerkplaats aan het oog onttrokken werd, was het warm en gezellig. Er was niets meer te zien van de ruimte waar op andere zaterdagen onze troetels voor een onderhoudsklusje komen.
Een 'Bravo' voor de werkploeg, die voor de metamorfose, drank en hapjes heeft gezorgd. Er was een bar waar de familie Kars, bijgestaan door enkele enthousiaste koffie, koekjes en andere versnapering weggevende medewerkers, klaar stond om de gasten te verwelkomen. Iedereen wenste elkaar een goed HY-jaar toe en babbelde wat over de belevenissen van 1996.
Ook wij van Cato deden daar dapper aan mee. In de loop van de middag werd ijverig rondgegaan met schalen kaasblokjes, prikkers met augurk en worst, broodjes ei en salade.

Achterin de tent stonden vier, met een schoon, wit laken bedekte stoelen. Deze stonden kennelijk te wachten op de vier nieuwe bestuursleden die de vereniging graag met Pasen zou willen verwelkomen.
Echter, de zetels bleven, althans tijdens de receptie leeg. Camion-leden meld je! Zodat de huidige bestuursleden niet hoeven te leuren. Om een uur of vier werd buiten een groot vuur aangemaakt, waarop kippen-vlerkjes gebraden werden, die even later in de tent gretig aftrek vonden.

Na het afscheid zijn we voldaan door een nog kleiner en mistiger wereldje naar huis gereden.

 

Els en Niek (van Cato)

 

 
Jaar Maand Auteur Titel
1997 maart Joost  - Nieuwjaarsbijeenkomst -

 
- Nieuwjaarsreceptie (2) -

 

 

Zaterdag 18 januari eindelijk tijd gehad om m'n gezicht weer eens te laten zien bij een clubgebeuren. '
Wat een verandering op dat terrein daar in Capelle. Niet herkenbaar. De loods op een andere plaats, de vertrouwde stek van de scoutinggroep helemaal weg en voor de rest bijna alleen maar zand.
De receptie werd gegeven in een grote, sfeervol verlichte en goed verwarmde tent, die opgesteld stond in een nog grotere loods. Wie verzint zoiets. Heel knus. Behalve veel bekende en nog meer onbekende gezichten was er ook een bar met vlotte bediening, een keuken en buiten een grote barbecue met enthousiast personeel, eromheen een flink stel 'hongerigen' die het binnen misschien iets te warm vonden en zich daarom buiten maar te goed deden aan al het lekkers. Zelfs voor de vegetariërs was goed gezorgd. Hulde!

Ik heb met mensen gesproken uit Den Helder, Winschoten, Weert en Roosendaal. Ongelofelijk van hoe ver men was gekomen om weer even 'onder elkaar' te zijn in een voor mijn gevoel heel gezellige sfeer.
Toen ik de uitnodiging las dacht ik eerst: 'Hé, gaat dat allemaal wel lekker, gezien dat sombere bericht met de vraag om nieuwe bestuursleden. Maar na deze middag, waar zoveel blijmoedige mensen bijeen waren, ben ik gerustgesteld voor wat betreft de toekomst. Dit kan niet stuk. Na enige uren genieten van een heerlijke hap en een snap tussen fijne mensen ben ik, vol goede moed en blij van zin, op huis aangegaan.
In de toekomst hoop ik vaker in de gelegenheid te zijn om ook andere evenementen van deze onvolprezen club te bezoeken.
Met dank aan allen die dit verzorgd en mogelijk gemaakt hebben.

 

Joost

 

 

 << terug