Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1997 sept George Kars  - Biezenmortel -


- Meeting Biezenmortel-

Een weekend in het Brabantse land
 

 

Eindelijk waren Jopie en ik weer een keer van de partij. Vrijdagmiddag 15.30 uur arriveerden wij bij redelijk weer in Biezenmortel op een leuk en rustig boerenterrein. Groot was mijn verba zing dat het terrein op dat moment al driekwart vol stond.
Iedereen had er dus zin in. Na de begroeting werd het een avond van bijpraten met deze en gene. De jongelui waren rustig bezig met spelactiviteiten in de woonkeuken, die eveneens tot onze beschikking stond. Zaterdagmorgen was er weer een rommelmarkt. Bij velen lagen allerČlei zaken her en der verspreid. Dit kon makkelijk want de zon liet zich van zijn goede kant zien. Na de koffie was het organisatiecomitÚ druk doende met de voorbereidingen voor de bar becue van zaterdagavond die ons, de deelnemers dus, werd aangeboden door de organisatie. Hartelijk dank.
's Middags kwamen donkere wolken aandrijven en het begon te waaien en de meesten haalden rap hun luifeltje weg. Dit bleek geen overbodige luxe want het heeft zo'n kwartier ˇ twintig minuten vrij stevig gewaaid. Daarna viel de wind voor het grootste deel weg, maar toen kwam Pluvius aan het woord. In een snel tempo werden de druppels naar beneden gesmeten, hetgeen uiteraard betekende dat het na korte tijd weer droog was. Achteraf bleek dat het maar een restje was van het noodweer dat zich van Zeeland via Rotterdam en het IJsselmeer een weg baande over Nederland.
Gelukkig maar, want het werd zo langzamerhand tijd voor het inrichten van de barbecue. Een aantal deelnemers kwam met de eigen party tent aan om de barbecuekoks te beschermen indien het weer mocht gaan regenen. Iedereen heeft zich de geste van de organisatie goed laten smaken want er was aan het eind maar weinig over. Velen hebben 's avonds met een dikke buik in hun stoel gehangen.
De jongelui waren inmiddels gedurende de dag hun eigen creativiteit in de woonkeuken aan het uitvoeren. Zij hadden potten en pannen ontdekt en wij konden koffie en thee drinken, koekjes werden er gebakken en gegeten. 's Middags was er patat. Er werd ook afgewassen voor de deelnemers die dat wensten. Ik heb zelfs gezien dat ontbijtservice tot de mogelijkheden behoorde. Dit alles was mogelijk tegen een geringe vergoeding, hetgeen een aardige zakcentverhoging tot gevolg had.
Ik spreek mijn bewondering uit voor zoveel ondernemingsgeest. Zondagmorgen was er nog een natuurwandeling georganiseerd. Vertrek na de koffie. Tegen 13.00 uur waren zij weer terug.
Het weer trok weer een beetje aan zodat de tent kon drogen. Toen was het voor de meeste deelnemers weer tijd om naar huis af te reizen. Zelf zijn wij met enkele anderen tot circa zes uur blijven hangen, want gezelligheid kent geen tijd.

George

 

 


 << terug