Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1997 december Jopie en George Kars  - de Lilse Bergen -


- 'De Lilse Bergen' (1) -

 

Zeer benieuwd naar de nieuwe locatie in BelgiŽ na het wegvallen van 'Mol', togen Jopie en ik in het midden van de herfstvakantieweek richting 'De Lilse Bergen'.
De eerste indruk was goed. Het terrein leek veel op Mol, alleen wat meer geordend en gereglementeerd, maar dat zou nu ook in Mol het geval zijn geweest, in verband met de nieuwe kampeerwet die in het Belgische parlement is aangenomen. Onze oude stek bij het vennetje mocht niet meer gebruikt worden en dus zouden we daar op de reguliere camping hebben moeten staan. Op het ogenblik is iedere campingbeheerder bang voor controle, want de wet wordt op dit moment stringent toegepast. Bovendien moesten wij daar ofwel achter in het bos, vlakbij de duikplas, staan, zonder goede voorzieningen, ofwel op een nieuw terrein waar nog totaal geen begroeiing was.
Bij een nadere beschouwing bleek dat wij er niet slechter op geworden waren, we hadden zelfs meer c.q. betere faciliteiten tot onze beschikking. Een toiletgebouw met alles erop en eraan vormde het middelpunt van de plekken die tot onze beschikking stonden en naast dit gebouw stond onze eigen verwarmde tent weer uitnodigend te wachten.
De jongelui troffen er een zeer uitgebreide speeltuin aan en diverse keren hoorde ik dat hij beter was dan in Mol. De tieners, die zich de laatste jaren in Mol nog wel konden vermaken bij Sunparks, moesten hier zelf iets verzinnen, aangezien accommodatie voor hen wat verder weg lag. De fietsen wandelmogelijkheden zijn hier uitgebreider. Ook de dorpen om ons heen gaven meer variatie te zien.
De onderlinge sfeer was weer als vanouds. Naar wij vernamen waren de eerste dagen nogal regenachtig. Hierbij was de tent een uitkomst. Ome Joop zorgde weer voor de nodige kinderspelen, die ook in de tent konden worden gedaan.
Mol zelf wordt in deze vakantieweek ook nog niet vergeten. De dinsdagmarkt in Mol, niet zo ver weg, was bij uitstek geschikt om gezamenlijk een trip te maken, mosselen en spare-ribs te kopen en deze dan 's avonds met elkaar te koken en op te eten. De marktkooplui herkenden de ploeg direct met de opmerking "Zo, zijn jullie er ook weer?" Zo zijn ook deze dagen, ondanks de regen, prettig verlopen.

Wij brachten echter het zonnetje mee, zodat we wat het voorgaande betreft niet uit eigen ervaring kunnen spreken, alleen van horen zeggen.
De dagen dat wij er waren liet het weer zich van de goede kant zien. Het was zonnig met een aangename temperatuur. Er kon dan ook flink gefietst en gewandeld worden. Nadat Jopie en ik op maandag in de tweede week vertrokken waren, is het wel zonnig gebleven, maar het werd een stuk frisser.
Alles bij elkaar hebben wij een zeer positieve indruk over de nieuwe accommodatie gekregen en we hebben een paar prettige dagen beleefd. Jammer dat er maar weinigen van hebben geprofiteerd. Bij ons vertrek waren er zo'n 30 bussen geweest en voor een deel nog aanwezig. De wegblijvers hebben toch weer een kans gemist om onder aangename omstandigheden te kunnen genieten van al het gebodene.
Een volgende keer beter zullen we maar zeggen.
 

Groetjes en tot ziens, Jopie en George.

 

 

Jaar Maand Auteur Titel
1997 december Joop en Eus  - de Lilse Bergen -


- 'De Lilse Bergen' (2) -

Beregezellig

 

Eindelijk was het zover, de herfstvakantie begon en we gingen op weg met vier bussen naar de locatie die Jo en Henny van der Lee gevonden hadden in BelgiŽ n.l. "de Lilse Bergen".
We hadden ergens bij Utrecht afgesproken met Jan en Ans Bisschops, Anne en Jan Junge en Jeroen en Anton en Wil Vos. Om 2 uur waren wij er en nadat we van Wil een bak koffie hadden gekregen gingen we op weg naar de buurt van Lille. Joop reed voorop en die had thuis goed de kaart bekeken, want we reden er zonder zoeken meteen naar toe. Gelukkig maar, want o wee als we verkeerd gereden waren dan hadden we dat nog lang moeten horen.

Bij de Lilse Bergen aangekomen (het was inmiddels een uur of vijf) gingen we ons inschrijven en zoals het in BelgiŽ de gewoonte schijnt te zijn waren er moeilijkheden met de computer. Maar na even zuchten en steunen hadden we het voor elkaar en mochten we onze plaatsen opzoeken. Het waren ruime plaatsen waar we onze spullen goed kwijt konden. We stonden heel centraal, dicht bij het waslokaal en dicht bij de tent waar we zowat elke avond gezellig hebben zitten kletsen.
De Lilse Bergen is een hele mooie locatie, waar je heel goed kan wandelen en fietsen zonder op de grote weg te hoeven komen. Dorpjes waren er ook dichtbij, op zo'n 2, 3 of 5 km afstand en dus voor fietsers geen probleem. Met het weer boften we ook en de gezelligheid (wij spreken voor onszelf): in ťťn woord beregezellig. Voor de kinderen was er een grote speeltuin, waar ze fijn konden spelen. Degenen die niet geweest zijn hebben echt iets gemist en ik hoop dat het volgend jaar weer doorgaat want we hebben het erg gezellig en leuk gehad.

Jo en Henny, jullie hebben het er weer grandioos vanaf gebracht. Onze hartelijke dank hiervoor, en ik hoop dat er nog meer mensen over Lille zullen schrijven.
 

Joop en Eus

 

 

Jaar Maand Auteur Titel
1998 maart George Kars  - de Lilse Bergen -


- 'De Lilse Bergen' (3) -

RECTIFICATIE.

 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kreeg ik van Joop op mijn donder. Ik had in het verslag uit BelgiŽ (Line), vorig jaar oktober, geschreven dat de kinderen zich o.a. goed vermaakt hadden met de spelletjes van Ome Joop. Dit blijkt niet correct te zijn. De nieuwe spelvormen zijn bedacht door Henny Zandee. Zij had echter aan Joop gevraagd of hij kon zorgen voor de bijbehorende spullen. Joop had daar uiteraard voor gezorgd. Dus tijdens de meeting kwamen deze spullen uit de bus van Joop. Voor de kinderen waren het dus spelletjes van Ome Joop.
Zelf arriveerde ik pas enkele dagen later en hoorde dus van de kinderen over de nieuwe spelletjes van Ome Joop. Vandaar dat dit ook zo vermeld stond in het verslag. Joop vertelde mij tijdens de receptie dat hij niet wilde pronken met andermans veren en verzocht mij dan ook dit in het clubblad te willen rechtzetten. Voor de familie Zandee was dit helemaal niet nodig, maar ik had Joop beloofd hieraan aandacht te schenken. Joop, zoals je ziet heb ik woord gehouden en bij deze "Sorry Henny", maar ik wist het niet.
 

George.

 

 

 << terug