Meeting-verslag

Jaar Maand Auteur Titel
1999 september Aad van der Sijde  - Den Helder weekend -

 
- Het 'le Camion' Den Helder weekend -

 

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni a. s. zal voor de vierde maal ……
Zo begon het stukje in de vorige Camion. Nou dat hebben we geweten!! Helemaal vergeten om de vrijdag te noemen. En natuurlijk was het ook dit keer op vrijdag aanrijden. De mensen die van plan waren om langs te komen wisten de diverse telefoonnummers van onze bestuursleden dan ook goed te vinden. Afijn de eerste 3 wagens waren mooi op tijd vertrokken want zij waren er eerder dan de organisatie. Ter elfde uren leek mij wel een mooie tijd om te starten zeker als je van Marjan Mol hoor dat ze, pak `m beet rond deze tijd in Den Helder zouden zijn. Niet dus, of toch wel ! Maar dan om een speciaal aanbod 19 inch banden op te halen, die Joop geregeld had. Vol trots liet Nico ze om twee uur bekijken. Wat een mooie sloffen zeg hé. Wat kost dat nou Nico ?? 275 gulden incl. BTW, binnenband, er om de gelegd en gebalanceerd. Nou dat is een klein prijsje Nico!! Is dat voor twee banden??? Per stuk natuurlijk.

Nou ja, dat is dan het eerste wat ik fout had op deze meeting en er zouden nog wel een paar foutjes de revue passeren. Maar het weer was fantastisch, geen wolkje aan de lucht of het moest van de zware motoren zijn die om ons heen stonden te ronken. Hoezo, te weinig techniek op de meetings. Het was hier alleen maar techniek, oude stoomwalsen, stationaire motoren, allen uit grootmoeders tijd, stonden draaiend of half uit elkaar tentoongesteld op de oude rijkswerf. En voor diegene die er nog geen verstand van had of heeft, werd er gratis uitleg gegeven. Of wat dacht U van middeleeuwse kanonnen die ze begonnen af te schieten op zaterdagmiddag. Om 4 uur was ome Jan het zat: “Wat een pokken herrie, als dit vanavond doorgaat, gaan ik naar huis”. Ik ben hem zondag dan ook maar een beetje uit de weg gegaan, want het kruid was nog lang niet op. Zowaar hebben we met zo`n 13 wagens meegereden in de streetparade dwars door Den Helder heen.
Toch wel een leuke ervaring en dat was ook het boottochtje door de marinehaven op een enorme sleepboot van de marine, vooral als je het genoegen hebt om naast Joop te staan die uitleg geeft over boten in de mottenballen, gezonken boten en boten in de verkoop…… hebben we nog wel een marine?? Nasi, hééél veel nasi ging er zaterdagavond door, maar er waren ook heel veel nasiklanten, iets minder lunchpakketten waren er, en ja sorry hoor, dit was nou typisch een probleem van het goede weer, veel deelnemers hadden hun vrienden, gezin en weet ik veel wat meegebracht, dus de spoeling werd dun. Op zondag was een ieder redelijk aan het eind van zijn Latijn en er was dus duidelijk geen grote animo voor onze rondgang in Fort Kijkduin.

Tien uur is ook erg vroeg op zondagmorgen, 48 personen hebben wij afgerekend bij de kassa. Deze 48 personen weten nu alles van…… hoeveel water een walvis in een keer naar binnen kan laden of de hoogte van de kerktoren van Den Helder. Maar weinig over het Fort en zijn geschiedenis, wat kon dat mens (de gids) zwetsen, de belangstelling was reeds na 15 minuten verdwenen, maar ze liet ons niet meer gaan, oh nee!! Weet U wel waar de soldaten hun behoeften moesten doen en hoeveel stenen zijn er opgestapeld en door wie?? En het leukste was nog wel dat ze aan Joop ging uitleggen hoe een contactmijn werk.

Fout, fout dat werkt geheel anders volgens Joop en Joop kan het weten die heeft zoveel mijnen gezien in z’n leven dat hij gewoon denkt als een mijn. (Da’s van mijn)
 

Er waren 32 betalende wagen met 84 inzittende, en als niemand gelogen heeft hebben ze het best naar de zin gehad. Volgend jaar weer?? Misschien wel, maar dan met een toilet en een tentenveldje of direct een slaapboot voor de kids, We zien wel.

Tot de volgende Meeting in september.


Aad van der Sijde

 

 

 << terug