Vakantieplekjes en aanbiedingen

Jaar Maand Auteur Titel
2008 (2006*) januari Albert en Joke van der Meule Camping Noorwegen

*(dit bericht is eerder als nieuwsbrief geplaatst in oktober 2006)

Beste Camionleden,

Wij zijn in 2005 gestart met een camping en jachthaventje in Noorwegen.

Wie zijn wij?
Wij heten Albert en Joke van der Meule en komen uit Zeeland, Middelburg om precies te zijn. Wij zijn in 2004 geëmigreerd naar Noorwegen. Ook onze dochter Susanne is mee gegaan naar dit prachtige(kampeer)land. Wij hadden besloten om onze droom te gaan leven i.p.v. te dromen.

Ons eerste seizoen zit erop en is goed gegaan (red.:zomer 2006). Wij hebben tijdens ons eerste seizoen al heel wat Nederlandse gasten welkom geheten op onze camping.
Toch willen we onze camping wat meer bekendheid geven en dat is dan ook de reden dat wij u willen informeren over ons bedrijf.

Onze camping ligt in de provincie Møre og Romsdal in het plaatsje Tafjord, wat deel uitmaakt van de gemeente Norddal. De camping ligt middenin het gebied wat onlangs is geplaatst op de werelderfgoed lijst van Unesco. Dit zegt dus een heleboel over de omgeving waar wij u welkom heten. Het is dan ook een schitterend en uniek gebied.
De Tafjordfjella geniet internationale bekendheid bij (berg)wandelaars. Vanaf onze camping kan men vele mooie tochten maken.

Bij terugkomst kunt u zich dan heerlijk ontspannen op ons terras of in het zwembad. (verwarmd en geopend van 2e week juni tot 3e week augustus). Onze camping ligt uiterst centraal voor het maken van leuke dagtochtjes. Bijv.: Geiranger, Ålesund,het vogeleiland Runde, Trollstigen. Ook het Herdalsetra is leuk om te bezoeken. Deze geitenfarm staat open voor toeristen. Ook Molde is een mooi uitstapje en zeker wanneer er het internationale jazzfestival wordt gehouden.

Er is een prachtige cruise over de fjord (World Heritage Cruise) met een splinternieuwe catamaran. Deze boot komt twee maal daags in Tafjord en meert aan vlakbij onze camping. Hij vaart naar Geiranger, maar men kan onderweg ook van boord om andere (mooiere) plaatsjes te bekijken.

Vlak achter de camping is er een mooi museum van de Tafjord Kraft, de oude kracht centrale. Ook een bezoekje aan de grootste stuwdam van Europa is zeker de moeite waard. Slechts 400 meter van de camping is er een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. In ons leuke en gezellige cafetaria kan men terecht voor eenvoudige maaltijden, div. soorten drank en bier, ijs en snoep.

Wij kunnen meehelpen met het regelen van vleermuissafari’s , of een rondleiding in de zalmkwekerij of een rondleiding in de oude jamfabriek in Valldal waar men nog steeds heerlijke jams en vruchtensappen maakt volgens origineel recept.
Men kan ook aanmonsteren voor een bruinvissafari, vistocht of waterval tocht met onze originele Noorse visboot de “NISE”.

Båthamn Camping Tafjord beschikt over:

  • Goede schone sanitaire voorzieningen
  • Keuken voor de gasten waar men kan koken, afwassen, wassen en drogen.
  • Tevens staat de gasten een oventje ter beschikking.
  • Op aanvraag zenden wij gratis onze fotoalbums via internet. Met een code zijn deze te bekijken en geven een prachtig beeld van de omgeving.

Nogmaals gezegd hopen wij dat u onze camping onder de aandacht zou willen brengen binnen uw vereniging. In het blad van de ANWB, de KCK van december 2005, staat een artikeltje over onze camping. Wij zijn ook te vinden in de gidsen van de ACSI, ADAC en ANWB.

Voorts kunt u onze website raadplegen of ons bellen of mailen voor meer informatie.

Wat een heleboel mensen (nog)niet weten, is dat Tafjord het warmste stukje Noorwegen is.
Ook in de maanden april,mei,juni en september kan het hier al/nog heel mooi weer zijn.
Regenen doet het hier ook, maar de neerslag gemiddelden zijn beduidend lager dan elders in Noorwegen.

Meer info kunt u lezen op onze website: www.tafjord-hamn.no