Vakantieplekjes en aanbiedingen

Jaar Maand Auteur Titel
2007 okt Fridus Vis en Roswitha Robijn Hotel Kulturgård Tolvsbo

Beste Ben en medeclubleden,

Wakker geschud door de spam via Ben over een noors-nederlandse camping wil ik als LID van Le Camion en in Zweden wonend toch ook wel even van mij laten horen:

Sinds 1 juli 2006 drijven wij, Fridus Vis en Roswitha Robijn, Kulturgård Tolvsbo (oftewel Tolvsbo Hotell) in Zweden in het uiterste zuiden van de provincie Dalarna. Een provincie die door veel door Nederlanders wordt bezocht, maar ook de zweden verblijven er heel graag vanwege zijn overweldigend mooie natuur en de vrijwel altijd prettige weersomstandigheden en ook om zijn rijke historie. Een gebied met een landklimaat en bijzonder veel zonuren, waardoor het 's zomers heerlijk (niet te) warm weer is en 's winters sneeuw- en ijszeker.

Tolvsbo ligt aan een meer waardoor er genoten kan worden van water- en ijsactiviteiten op slechts een steenworp van de voordeur. We hebben zeilboten en kano's beschikbaar. (IJs)Vissen is voor velen een (ont)spannende activiteit. En uiteraard zijn er ook fietsen, want voor fietstochten is deze streek erg geschikt.

Wanneer er sneeuw ligt zorgen wij voor een geveegd traject op het meer, zodat er geschaatst kan worden en de talloze schaatsclubs bieden een mogelijkheid om toertochten mee te maken. Langlauf- en skimogelijkheden zijn er in de directe omgeving. En natuurlijk kan er eindeloos worden gewandeld, waarbij je op zoek kunt naar sporen van de eland en de lynx. Een ree is niets bijzonders, die lopen hier gewoon door de tuin.

Stockholm is gemakkelijk bereikbaar vanuit Tolvsbo met de auto, maar ook de trein brengt je in 2 uur naar die heerlijke en sfeervolle stad. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1350 km. En zonder HY kun je in een halve dag hier zijn vanaf vliegveld Weeze of Schiphol.

Tolvsbo heeft de titel Kulturgård gekregen omdat wij het een centrum willen laten zijn waar cultuur, natuur en uitstekende verzorging samen zorg dragen voor een ontspannen en inspirerend verblijf. Er is een atelier waar schildercursussen worden gegeven, maar ook andere kunstvormen kunnen daar een plek krijgen. Er is een aantal conferentieruimten met alle voorzieningen, een restaurant waar zeer goede maaltijden worden geserveerd en ook kampeerruimte op onze 5 ha eigen grond. Voor de gasten zijn er ruim 40 bedden beschikbaar in kamers met eigen sanitair die allemaal een eigen sfeer hebben.

Een bijzondere verwenmogelijkheid is onze Spa-afdeling met natuurlijk een bastu, maar vooral het onvergetelijke warmwater-massagebad dat buiten staat met uitzicht op de ondergaande zon over het meer of de sterren boven je hoofd.

Wij hebben een geweldig fijne zomer achter de rug, met opvallend veel blije en tevreden gasten. Nu is het een prachtige herfst en zijn we op weg naar de winter die erg koud kan zijn maar heel anders aanvoelt dan in Nederland. We zijn (zeer waarschijnlijk) in staat een Witte Kerst in een gemengd hollands-zweedse sfeer te bieden met een cultureel programma en een speciaal aanbod voor singles. En natuurlijk zal Oudjaar groots worden gevierd.
En als het voorjaar dan weer losbarst, met zijn enorme geuren- en kleurenovervloed en al die vogels...dan weet je: dit is misschien wel de mooiste plek op aarde! Wees welkom!

Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op onze website: www.tolvsbo.se

Met vriendelijke groet,
Fridus en Roswitha (klik op de naam voor e-mail)
Kulturgård Tolvsbo
Värdshusvägen 13
777 93 Söderbärke
+46 240650200

 
Voor andere vakantieplekjes en aanbiedingen kunt u naar het Vakantie-archief.